Du kan gøre en forskel

Som frivillig mødes du med flygtninge og hjælper dem med at få en god start i lokalområdet. Det gør underværker for flygtninges hverdag og styrker deres overskud og tro på fremtiden.

Du kan fx være med et par gange om måneden i en lokal frivilliggruppe, hvor du hjælper med sprog og lektier, og andet praktisk som kan være svært for flygtninge at klare på egen hånd. Typisk er der flere forskellige aktiviteter i frivilliggruppen, som man kan være med til.

Du kan også være med som ven og netværksperson for en flygtning eller flygtningefamilie, hvor I opbygger en tættere relation. Når du bliver frivillig ven med en flygtning, så mødes I regelmæssigt - typisk en gang om ugen eller et par gange om måneden - og laver det, som I har lyst til. Nogle mødes over en kop kaffe og øver sproget eller ordner praktiske ting. Andre laver en legeaftale med børnene, mødes for at dyrke sport eller går en tur sammen. Det er jer der bestemmer, hvad jeres venskab skal handle om og hvor ofte i ses.

Alle kan være med som frivillig, og du kan blive frivillig alene, sammen med din partner eller med hele din familie. Typisk bruger man et par timer om ugen eller måneden som frivillig. 

Start med at udfylde tilmeldingen, så kontakter vi dig om mulighederne for at komme i gang i dit lokalområde.

Tilmeld dig nu