ERSO

European Reintegration Support Organisations

European Reintegration Support Organisations (ERSO) er et netværk af europæiske NGO'er, der arbejder med hjemrejserådgivning og reintegrationsstøtte. Dansk Flygtningehjælp er en del af ERSO-netværket.

Det er muligt at ansøge om reintegrationsstøtte via ERSO-netværket, hvis ansøgeren kommer fra et af landene på listen i boksen til højre.

For en lang række af landene, er der endnu ikke en aktiv samarbejdsaftale med en lokal ERSO-reintegrationspartner. Der må derfor forventes en længere sagsbehandlingstid for disse lande. 

Kontakt Rådgivningstjenesten for yderligere information om ERSO-reintegrationsprogrammerne i landene på listen til højre.

Formålet med ERSO-netværket er at tilbyde støtte til migranter, der ønsker at vende tilbage til deres hjemland, så de kan reintegreres i deres lokalsamfund. ERSO-netværkets medlemsorganisationer i EU-medlemslandene giver information og rådgivning samt hjælper med forberedelsen af hjemrejsen. De lokale ERSO-partnerorganisationer i hjemlandet tilbyder rådgivning og reintegrationsstøtte tilpasset den hjemvendtes individuelle behov.

Når en afvist asylansøger fra Danmark vender tilbage til sit hjemland under et ERSO-reintegrationsprogram, kommer finansieringen fra de danske myndigheder, men det er lokale partnerorganisationer i det pågældende land, der varetager den konkrete opgave.

Læs mere om ERSO på deres hjemmeside