Reintegrationsstøtte

Reintegrationsprogrammer ved frivillig udrejse.

Afhængigt af hvilket land den afviste asylansøgere skal tilbage til, kan der være et reintegrationsprogram tilgængeligt. Støtten kan hjælpe den afviste asylansøger med at blive (gen)etableret i det lokale samfund, når han eller hun vender hjem. 

Udgangspunktet for at modtage reintegrationsstøtte er, at den pågældende (afviste) asylansøger medvirker til sin udrejse.
Læs mere om målgruppen og kriterierne for reintegrationsstøtte. 

Du kan læse nærmere om de enkelte programmer i boksen til højre.

Kontakt en af vores hjemrejserådgivere, hvis du vil vide mere om mulighederne for reintegrationstøtte.

Programindhold

Det er forskelligt fra program til program, hvad reintegrationsstøtten indbefatter. Det kan være transportservice, hjælp til indkvartering, social eller medicinsk hjælp, hjælp til udarbejdelse af forretningsplan eller plan for jobstart, kursus eller uddannelse. For nogle ganske få programmer kan det være kontantbeløb.

Rådgivningstjenestens hjemrejserådgivere kan hjælpe med at undersøge, hvilken reintegrationsstøtte, der eventuelt er tilgængelig.

Baggrundsinfo

Støtten kommer fra de danske myndigheder, men det er lokale partnerorganisationer i de pågældende lande, der varetager den konkrete opgave.

For en række af landene på listen er det muligt at ansøge om reintegrationsstøtte, selvom der endnu ikke er en aktiv samarbejdsaftale mellem de danske myndigheder og en lokal reintegrationspartner. Der må derfor forventes en længere sagsbehandlingstid for disse lande. Det er også forskelligt fra land til land, hvor mange antal pladser der er ledige i reintegrationsprogrammet.