Du støtter med

250 kr

0 Børn får sæbe og toiletpapir for at forhindre overførsel af dødelige sygdomme
0 Børn får en måneds leg og læring i trygge omgivelser
0 Børn får psykosocial støtte til at overvinde traumer og sorg

Lad os sammen give børn lov til at være børn

Sydsudans langvarige konflikt tvinger fortsat millioner af mennesker på flugt, heriblandt et stort antal sårbare børn. I Kenya har man siden 1993 modtaget flygtninge fra nabolandet, der søger beskyttelse fra konflikt og sult.

I Kalobeyei-lejren bor lige nu godt 2.700 børn, der har mistet deres forældre. De ældste børn og unge bærer et kæmpe ansvar for at levere mad, brænde og vand til hjemmet, samtidigt med, at de fungerer som forældre for deres søskende, der nogle gange blot er spædbørn.

Børnene er i sorg, forvirrede og ensomme. De har ofte været udsat for stærkt traumatiske oplevelser, og er ekstremt sårbare. De risikerer at blive misbrugt, udnyttet og udsat for vold. Og uden voksne i deres liv er det reelt umuligt for dem at gå i skole og skabe sig en fremtid.

For at hjælpe børnene bygger og driver DRC Dansk Flygtningehjælp såkaldte child friendly spaces – en form for børnehaver eller fritidshjem, hvor børn har adgang til leg og læring i et sikkert og trygt miljø. Her kan børnene finde tryghed hos professionelt personale, som passer på dem. Her kan børn få lov bare at være børn.

 

Foto: DRC Dansk Flygtningehjælp